Profsgroep

HR Detachering

Heb je een HR professional nodig om bijvoorbeeld een tijdelijk project te leiden of om langdurige ziekte danwel verlof op te vangen? Je geeft ons aan welke personeelsbehoefte je hebt en wij zetten één van onze HR collega’s in danwel we zoeken de professional die de perfecte match heeft. Zo heb je snel beschikking over een hoog gekwalificeerde specialist op het gebied van Human Resources. Wij vinden het hierbij belangrijk om vooraf duidelijke doelen te bepalen en verwachtingen af te stemmen. Door de doelen helder te omschrijven en deze binnen de gezette tijd te realiseren, weten we zichtbare resultaten te behalen. Dit zorgt ervoor dat we onze HR opdrachten afsluiten met tevreden klanten!

 

vormen en voordelen van detachering

Datachering kan uitkomst bieden als een organisatie sterk in beweging en verandering is en nog niet goed duidelijk is hoe lang het gaat duren voordat dit gezet is danwel duidelijk is welke behoefte er na die periode specifiek nodig is. Detachering kan ook een manier zijn om projecten te bemannen of wanneer onduidelijk is hoe lang een bepaalde medewerker afwezig is door ziekte.

Daarnaast is detachering een manier om met meer zekerheid een HR professional in dienst te nemen. Dit kan ook middels een deta-vast constructie waarbij je voor bijvoorbeeld een jaar een professional gedetacheerd bij je organisatie laat werken en deze na deze periode kosteloos in dienst neemt. Zie dit als een verlengde proeftijd. Zo heb je extra tijd om de kandidaat in te werken en te zien of deze binnen het team past. In dat soort situaties is het voor bedrijven minder risicovol dan Executive Search omdat slechts een uurtarief wordt betaald voor de periode dat ook daadwerkelijk arbeid is verricht i.p.v. een plaatsingsfee.

Traject van Detachering

Verdiepen: Tijdens de persoonlijke ontmoeting met de opdrachtgever ontmoeten we alle betrokkenen in het proces. Zo krijgen we van diverse kanten beeld van de business en cultuur. Door deze verdieping krijgen wij het ideale profiel van de professional.

Vinden: We onderzoeken waar deze kandidaten zich in de markt bevinden. Door een goede voorbereiding, het inzetten van diverse kanalen en middels het inzetten van ons brede netwerk, vinden we de juiste kandidaten. We verdiepen ons in onze kandidaten, kennen hun behoeften en weten hen te enthousiasmeren om voor onze opdrachtgever te willen werken.  

Verbinden: We stellen een contract op tussen de HR professional en HRMprofs. We doen dit bij deta-vast altijd op basis van de arbeidsvoorwaarden van jouw organisatie. Zo is na een vooraf vastgestelde periode de overstap eenvoudig te maken. Bij detachering is de verbinding meer tweeledig. Er is een verbinding nodig tussen HRMprofs en de kandidaat én jou als opdrachtgever en de kandidaat.

Verbeteren: We blijven in contact met de professional en met de opdrachtgever. Zo weten we verbetering aan te brengen in haar of zijn werkwijzen en competenties. En hiermee in de successen van jouw organisatie.


Detachering versus Executive Search

Detachering is de ideale oplossing als je een tijdelijk tekort hebt aan HR medewerkers. Zoek je naar een meer permanente invulling van een HR vacature? Dan is onze Executive Search de oplossing die beter bij je wensen past.

Lees meer over Executive Search

HR Detachering

Een mens bestaat uit beweging, verandering, ontwikkeling. Onze wereld is hierdoor in beweging en jouw organisatie beweegt mee, jouw mensen bewegen mee.

Systemen, processen en denkpatronen passen we continu aan. Zo blijven ze aansluiten op de wensen van je medewerkers en op de doelen van je organisatie.

Al deze veranderingen leggen een druk op de HR organisatie. Onze detachering biedt je de mogelijkheid tot een tijdelijke en snelle uitbreiding van je team. Alles stellen we in het werk om de HR binnen iedere organisatie zo succesvol mogelijk te laten zijn.

Op naar nog meer beweging, verandering en ontwikkeling!

 

Referenties
Femke Bijl via hrmprofs als personeelsadviseur bij Tetra PakDe kennismaking met HRM Profs heeft tot een interimopdracht bij Tetra Pak geleidt. De contactmomenten met Bas verliepen positief, en het was ook een leuke gewaarwording dat we gedurende mijn opdracht buren waren.
Renze Haitsma Afdelingshoofd O&P bij RIVM
hrmprofs is een prima partner die aan onze capaciteitsvraag kan voldoen. Ze weten boven tafel te krijgen wat we exact nodig hebben. Hierdoor is hun aanbod goed afgestemd op onze wensen. hrmprofs: gewoon DOEN!
Barbara Vollenweider via HRMprofs bij Het oogziekenhuis en RDWDe bemiddeling door HRMprofs bij twee opdrachtgevers verliep prettig. Naast het belang van de opdrachtgever kijken ze goed naar mijn belang. Het is me een waar genoegen om met HRMprofs te mogen werken!
Jan Mussche Hoofd HR bij Zurich Global Corporate BeneluxHRMprofs kwam zeer snel met een gepaste HR kandidaat die we op korte termijn nodig hadden. Ze spelen discreet en accuraat in op de behoeften van ons bedrijf. Het is een genoegen om met HRMprofs te werken door de no-nonsens aanpak en zeer snelle begrip van de situatie.
Vacatures
Recente Projecten
Er zijn momenteel geen vacatures aanwezig